Bandelės su cinamonu

100_5090Purios, lengvos ir greitai pagaminamos bandelės.

Jas kepiau kepimo inde vieną šalia kitos, nes taip jų kraštai išlieka minkšti ir nesudžiuvę.  Be to, prieš kepant bandeles aptepiau sviestu, taip jos įgavo traškų viršų, tačiau sviestą galima pakeisti ir kiaušinio plakiniu.

Patarčiau ne visus miltus sudėti iš karto į tešlą, o atsidėti apie 100 g. ir berti juos tik tada, jei tešla limpa prie rankų ir yra per skysta. Turime gauti elastingą ir minkštą mielinę tešlą.

Reikės:

Mielinei tešlai:

  • Mielių – 30 g.;
  • Kiaušinių – 1 vnt.;
  • Cukraus – 50 g.;
  • Vanilinio cukraus arba vanilės esencijos;
  • Šilto pieno – 200 ml.;
  • Ištirpinto sviesto – 100 g.;
  • Druskos – 1 a.š.;
  • Miltų – ~ 400 g.

Įdarui:

  • Cinamono – 2 v.š.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Kambario temperatūros sviesto – ~ 70 g.;
  1. Pieną, cukrų ir mieles sumaišome. Palaukiame, kol mielės ištirps.
  2. Persijojame miltus su druska ir, jei naudojame, vaniliniu cukrumi.
  3. Kiaušinį išplakame su tirpintu sviestu (jei naudojame, įlašiname vanilės esencijos).
  4. Kiaušinio ir sviesto plakinį bei ištirpintas mieles supilame į miltus. Tešlą gerai išminkome ir paliekame šiltoje vietoje kilti 2h.
  5. Iškilusią tešlą šiek tiek perminkome, jog tešloje neliktų oro.
  6. Ant miltais pabarstyto stalo  iš mielinės tešlos iškočiojame didelį kvadratą. Jį aptepame sviestu ir apibarstome cukrumi bei cinamonu. Tešlą susukame į ritinį ir supjaustome norimo storio gabalėliais.
  7. Gabalėlius sudedame į kepimo indą ir paliekame šiltoje vietoje pakilti apie pusvalandį.
  8. Bandeles aptepame tirpintu sviestu ir kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai parus.

Skanaus!

About these ads

2 mintys apie „Bandelės su cinamonu

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s