Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Jau tikrai ne už kalnų Kalėdos. Todėl manau, jog pats laikas susimąstyti apie kalėdinę dvasią namuose. Apgalvoti tai, kuo nustebinsime artimuosius, kuo pavaišinsime draugus, kolegas, kaip sutiksime didžiausią metų šventę.

Šie sausainiai kuo puikiausiai tinka kaip dovana, kaip Kalėdų eglės papuošimai, kaip puikus skanėstas prie arbatos puodelio.

Reikės:

  • Sviesto – 100 g.;
  • Kiaušinio – 1 vnt.;
  • Medaus – 4 v.š.;
  • Cukraus – 180g.;
  • Miltų – ~300g.;
  • Sodos – 1 a.š.;
  • Obuolių acto – 1 v.š.;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Cinamono – 1 a.š.;
  • Imbiero – 1 a.š.;
  • Gvazdikėlių – 1 a.š.;
  • Muškato riešuto – žiupsnelis.
  • Vieno apelsino žievelės.
  1. Pakaitiname sviestą, medų, cukrų ir visus prieskonius. Pilame nugesintą sodą su obuolių actu, masė gerokai suputos. Atvėsiname.
  2. Įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
  3. Persijojame miltus ir nuolat maišant suberiame į turimą mišinį. Tešlą paliekame šaldytuve valandai.
  4. Atvėsintą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo, įspaudžiame norimos formos sausainius.
  5. Sausainius kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai parus.
  6. Atvėsę sausainiai sukietėja, todėl juos kelias dienas reikia brandinti, jog suminkštėtų.

Skanaus!

About these ads

6 mintys apie „Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s