Citrininis pyragas su morengu

Paprastai pagaminamas, tačiau tikrai ypatingas, skanus, išvaizdus bei lengvas pyragas.

Reikės:

  • Trapios tešlos krepšelio (receptą rasite čia);
  • Vandens – 300 ml. (1 1/2 stiklinės);
  • Cukraus – 200 g. (1 stiklinė);
  • Krakmolo – 2 v.š;
  • Druskos – 1/4 a.š;
  • Citrinos – 3 vnt.
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Cukraus pudros – 6 v.š.;
  • Sviesto – 20 g.
  1. Nutarkuojame citrinų žieveles. Išspaudžiame sultis. Vandenį, krakmolą, cukrų, druską, citrinų žieveles bei sultis gerai sumaišome. Kaitiname ant mažos ugnies, kol pradės tirštėti.
  2. Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius po truputį supilame įkaitusią masę.
  3. Viską labai gerai išmaišome. Labai svarbu, jog tryniai nesukeptų.
  4. Masę vėl perpilame į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies, sudedame sviestą, iš lėto maišome, kol sviestas ištirps. Kaitiname apie 2 minutes.
  5. Paruoštą kremą pilame ant iškepusio trapios tešlos krepšelio.
  6. Išplakame kiaušinių baltymus su cukraus pudra iki standžių putų. (Kaip geriau išplakti baltymus, galite pažiūrėti čia )
  7. Kepame 15min. 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol morengas gražiai paruduos.

Skanaus!

About these ads

13 minčių apie „Citrininis pyragas su morengu

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s