Varškės apkepas su ryžiais

100_4795Receptas labai panašus į šį receptą, tačiau tarp šių apkepų ryškiausias skirtumas – ryžiai. Ryžiai suteikia kitokią apkepo struktūrą, patiekalas tampa lengvesnis, gaivesnis.

Be to, apkepo viršų padengiau džiuvesėliais ir sviestu. Taip gaunama traški plutelė, kuri labai dera prie šio patiekalo, ypač, kai jis valgomas šiltas.

Reikės:

  • Varškės – 200 g.;
  • Manų kruopų – 100 g.;
  • Kefyro – 100 ml.;
  • Sodos – 1 a.š.;
  • Ryžių – 200 g.;
  • Cukraus – 5-6 v.š.;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Vanilės esencijos – keli lašai;
  • Kiaušinių – 2 vnt.
  1. Kefyru nugesiname sodą ir užpilame manų kruopas, jog išbrinktų. Per tą laiką išverdame ryžius.
  2. Varškę sutriname su cukrumi, beriame druskos, įlašiname vanilės esencijos, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  3. Į varškę supilame kefyro ir manų kruopų mišinį, sudedame šiek tiek pravėsusius ryžius. Viską gerai išmaišome.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu ir apibarstome džiuvesėliais, supilame paruoštą masę.
  5. Apkepo viršų apibarstome džiuvesėliais, ant jų dėliojame mažus sviesto gabalėlius.
  6. Apkepą kepame 180 laispnių karščio orkaitėje apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.

Skanaus!

About these ads

4 thoughts on “Varškės apkepas su ryžiais

  1. labai noriu isbandyti si recepta, taciau niekada nesu gaminusi varskes apkepo, todel neisivaizduoju, kiek reikia ryziu. Svoris parasytas jau virtu ryziu ar nevirtu? aciu :)

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s