Makaronai su padažu “Bolognese”

100_4358Nežinau kodėl, bet man patinka ruošti makaronus su “Bolognese” padažu. Galbūt dėl to, jog padažas ilgai verda ir per tą laiką gali apsitvarkyti virtuvę, išsivirti makaronus, susitarkuoti sūrį, pasiruošti lėkštes serviravimui ir kt. Nėra jokio skubėjimo ar streso, jog kažką reikia pamaišyti, kažko pridėti ir pan. Padažas, galima sakyti, gaminasi pats.

Tai labai skanus, aromatingas, nesudėtingas patiekalas.

Reikės:

  • Makaronų (žr. čia) – 400 g. ;
  • Maltos jautienos – 400 g.;
  • Morkų – 1 vnt.;
  • Svogūnų – 2 vnt.;
  • Česnako – 2 vnt.;
  • Pomidorų savose sultyse – 400 g.;
  • Pomidorų pastos – 1 v.š.
  • Baltojo vyno – o,5 stikl.;
  • Alyvuogių aliejaus – 2 v.š.
  • Druskos, pipirų – pagal skonį;
  • Baziliko – pagal skonį;
  • Parmezano sūrio (pabarstymui).
  1. Morką sutarkuojame, pasmulkiname svogūnus, išspaudžiame česnako skilteles.
  2. Įkaitiname puode arba gilioje keptuvėje aliejų ir apkepiname paruoštas daržoves, kol gražiai parus.
  3. Į puodą sudedame maltą jautieną ir kepame vis pamaišant, jog jautiena būtų biri.
  4. Supilame baltąjį vyną, pomidorus savose sultyse, dedame pomidorų pastą. Viską gerai išmaišome ir paliekame troškintis apie 20-30 min., kol padažas sutirštės.
  5. Kol padažas troškinasi, išsiverdame makaronus.
  6. Kai padažas sutirštėja, jį paskaniname druska, pipirais ir baziliku.
  7. Išvirusius makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus pilame paruoštą padažą, pabarstome tarkuotu sūriu.

Skanaus!

About these ads

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s